Pigmentatie

Pigment is een stofje dat de huid zijn kleur geeft en beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. Heel nuttig dus! Maar er kan ook te veel pigment aangemaakt worden, onder invloed van de zon, huidveroudering, hormonen, littekens of medicatie waardoor er bruine vlekjes op de huid ontstaan. Dit noemen we hyperpigmentatie of pigmentvlekken.

Er bestaan verschillende soorten pigmentstoornissen. Een veelvoorkomende pigmentstoornis is melasma. Dit komt veel voor bij zwangere vrouwen en wordt ook wel een "zwangerschapsmasker" genoemd. Maar ook bij andere schommelingen in de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld bij het gebruik van de pil, kan melasma ontstaan. Deze vorm van hyperpigmentatie vraagt om een andere behandeling dan hyperpigmentatie door de zon en ouderdom.

Hebt u ook bruine vlekjes in het gelaat en ervaart u ze als ontsierend? Dan kan Perfect Skin u van dienst zijn met een van de volgende behandelingen om dit probleem te verminderen. Wij zullen eerst uw huid grondig analyseren om vervolgens de juiste behandeling te kiezen.