Carmen Duchateau

Huidspecialiste

Op 27 mei 1983 zag ik voor het eerst het daglicht. Al snel werd duidelijk dat ik als klein kind mij graag bezighield met kleuren, penselen en ontfermde ik me over alle staaltjes crèmes die ik bij mijn mama kon vinden. Dit groeide later uit tot een hobby. Regelmatig deed ik eens de make-up van een vriendin of stond ik zelf als testpersoon voor de spiegel. Van deze hobby maakte ik uiteindelijk mijn beroep. Daarvoor heb ik eerst hogere studies van de all-round bio-estethiek met glans beëindigd.
Vanaf dat moment is mijn loopbaan in een stroomversnelling geraakt. Mijn beroep is mijn passie en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Na mijn gespecialiseerde opleiding heb ik nog een extra stage in het buitenland gevolgd. Zo heb ik 6 maanden in de nr 1 Spa van het Cara├»bische eiland Sint-Maarten de kans gekregen om mijn kennis te verruimen. Dit was een unieke ervaring waar ik zowel als schoonheidsspecialiste en als mens ben gegroeid. Al snel voelde ik aan dat het vak me volledig lag! In mijn verdere carrière heb ik nog enkele jaren in het succesvolle instituut "schoonheidsstudio Ingrid" gewerkt om mezelf te vervolledigen. Dankzij deze ervaring ontdekte ik het leven van een schoonheidssalon achter de schermen en kon ik mezelf beter ontplooien voor mijn verdere carrière. Nadien ben ik trainster geworden bij de cosmeticafirma "Renève Monaco". Het lag me volledig om andere schoonheidsspecialisten nieuwe vakkennis bij te brengen. Dit opende een nieuwe deur voor mij.
Daarom besloot ik de lerarenopleiding te gaan volgen. Ondertussen mag ik mezelf fiere leerkracht noemen aan de schoonheidsschool in Hasselt. Om up-to-date te blijven volg ik regelmatig bijscholingen. Ik vind dit enorm belangrijk om bij te blijven in mijn vak.
Ook als visagiste heb ik de nodige ervaring opgebouwd. Regelmatig verzorg ik bruidsmake-up en heb ik fotoshoots ondersteund. Ik ben make-up consulente bij Nivea en Gemey Maybelline geweest. Daarenboven heb ik de make-up verzorgd op tv, bij de muziekzender TMF. Momenteel specialiseer ik me vooral in het geven van workshops en persoonlijke make-up adviessessies. Ik vind het enorm fijn om de mensen de nieuwste make-up technieken en trucs bij te brengen en ze te laten zien en voelen wat wel en niet bij hun past.
Ik heb me doorheen de jaren vooral gespecialiseerd in huidverbetering en visagie. Het geeft me een enorm goed gevoel om klanten te begeleiden. Door de samenwerking verkrijg ik prachtige resultaten en dit schept een aangename band. Kortom, het geeft me enorm veel voldoening om een klant te zien stralen! Ik hoop dat ik nog jaren dit vak kan uitoefenen en me verder kan blijven ontplooien. Ik heb een enthousiaste, levenslustige en gepassioneerde persoonlijkheid. Deze spirit wil ik uitdragen in mijn instituut. Daarenboven ben ik heel leergierig en wil ik meedraaien aan de top om een verschil te kunnen betekenen in deze branche!
Opleidingen en diploma's

2 x masterclass Microblading @ Elite Amsterdam - Nederland (2017)

Opleiding master in wimperextensions @ Instituut Beauty by Lisa, Zoetermeer - België (2015)

Opleiding master in results @ Carl Van de Velde academie, Antwerpen - België (2014)

Opleiding voetreflexologie @ De Schoonheidsschool, Hasselt - België (2014)

Opleiding Image Skincare chemische peelings @ Gabson, Antwerpen - België (2014)

Opleiding dermatologie @ U-Consultancy, Riethoven - Nederland (2013)

Opleiding PCA Skin @ Dermaestetics, Bussem - Nederland (2013)

Opleiding Natural Face Lifting @ Keerbergen - België (2012)

Numue huidverbeterende peelings @ Dermaestetics, Bussem - Nederland (2012)

Certificaat in huidverbeterende apparatuur @ Doctor Estela, Sant'Ana - Brazilië (2012)

Opleiding LavieSage huidklachten @ Frank Slangen, Weert - Nederland (2012)

Diploma leraar @ CVO LimLo, Diepenbeek, België (2009-2012)

Opleiding LavieSage nutricosmetics @ Frank Slangen, Weert - Nederland (2011)

Opleiding Numue derma cosmeceuticals @ Dermaesthetics, Bussem - Nederland (2011)

Opleiding van gespecialiseerde apparatuur @ Dancohr Corporation, Weert - Nederland (2010)

Certificaat Shiatsu therapie A-1 @ Wellness Academie, Hasselt - België (2008)

Getuigschrift kleur- en stijlconsulent @ Syntra Limburg, Neerpelt - België (2006-2008)

Interne opleidingen @ Nivea Gemey Maybeline Visagie, Brussel - België (2006-2007)

Extra verbredingsopleiding @ Good Life Spa, Sint-Maarten - Caribbean (2005-2006)

Diploma Allround schoonheidsspecialiste @ Leeuwenborg opleidingen, Sittard - Nederland (2003-2005)

Diploma secundair onderwijs (TSO) - Sociale en technische wetenscahppen @ Technisch Instituut Sparrendal, Lanaken - België (1997-2001)