Acné & littekens

Acné

Last van acné? U bent zeker niet de enige! Acné is een van de meest voorkomende huidproblemen. Het is een misvatting dat alleen tieners acné krijgen, ook bij volwassenen is het een veel gezien probleem. Er zijn heel wat factoren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van acné waaronder stress, hormonen en levensstijl.

Wat is acné eigenlijk? Door een overmatige talgproductie in de huid raken de poriën verstopt en ontstaan er mee-eters (comedonen). De bacterie propionibacterium acnes, die van nature bij iedereen op de huid voorkomt, gedijt hier goed op en produceert stoffen die een ontstekingsreactie teweegbrengen. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Littekens

Wanneer de huid is beschadigd, door bijvoorbeeld een huidaandoening, kan er na het herstel een blijvende afwijking in de huid zichtbaar zijn. Dit noemen we een litteken. Dit komt onder andere veel voor bij mensen die last hebben van acné. Verder heeft bijna iedereen wel een litteken, als gevolg van een wat dieper wondje, maar meestal zorgen ze niet voor problemen.

Opvallende, grote littekens en littekens op plekken zoals op het gelaat kunnen echter uw uiterlijk ontsieren. Ze kunnen in sommige gevallen tot cosmetische en psychische problemen leiden of u stoort zich er gewoon aan. Perfect Skin biedt diverse behandelingen aan, die het uiterlijk van uw litteken kunnen verbeteren, waardoor het litteken minder opvalt.

Perfect Skin biedt verschillende behandelingen aan, die uw acné- en littekenproblemen zichtbaar kunnen verminderen: