Microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling die goed past bij de missie van Perfect Skin, namelijk het geven van behandelingen die snel en zichtbaar tot huidverbetering en huidverjonging leiden. Al na 1 behandeling ziet uw huid er beter uit. We geven u hier alvast antwoord op de belangrijkste vragen over microdermabrasie.

Wat is microdermabrasie?

Het doel van microdermabrasie is het verwijderen van dode huidcellen. Dit doen we met een speciaal apparaat waarmee de huid vacuüm wordt gezogen. Op hetzelfde moment worden er steriele microkristallen tegen de huid gespoten, waardoor dode huidcellen loskomen. Vergelijk het maar met zandstralen, maar dan op microscopisch niveau. Dit is doorgaans niet pijnlijk. Microdermabrasie is dus eigenlijk een peelingbehandeling, maar wel een die intensiever is dan een scrub en zachter dan een chemische peeling of kruidenpeeling.

Waarom microdermabrasie?

Doordat de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden verwijderd, kunnen werkstoffen in verzorgingsproducten beter opgenomen worden door de huid en daar optimaal hun werk doen. Daarnaast wordt eveneens de bloedcirculatie van de huid en de aanmaak van nieuwe huidcellen bevorderd. Microdermabrasie is ideaal voor het vervagen van fijne lijntjes en het verminderen van pigmentvlekken. De huid voelt direct zachter en gladder aan en wordt mooi egaal.

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden?

Microdermabrasie biedt eveneens goede resultaten bij huidproblemen als acné-littekens, zonbeschadiging, grove huidstructuur, grove poriën, vermoeide huid, rokershuid en onzuiverheden. Hoewel er na 1 behandeling al resultaat te zien is, biedt een kuur ongekende resultaten. Een behandeling duurt circa één uur. Bij een kuur ondergaat u in de beginfase (afhankelijk van uw huid) om de 2 tot 3 weken een behandeling. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden.

Meer weten?

Na microdermabrasie kan uw huid iets rood zijn en trekkerig aanvoelen, zoals bij een lichte zonnebrand. Wij zorgen voor een goede nabehandeling en geven u advies over de dagelijkse verzorging van uw huid, zodat dit snel wegtrekt. We nodigen u graag uit om uw huid te laten analyseren en om samen de mogelijkheden op het gebied van microdermabrasie met u te bespreken.

Interesse in deze behandeling? Maak dan snel een online afspraak.
Tot binnenkort!